Algemene configuratie
Klik op de betreffende link om meer te lezen

Logo

1.. U kunt uw logo op twee manieren wijzigen:

1. Om het logo van uw website te wijzigen, kunt u naar het icoontje Website (rechts bovenaan in de werkbalk) gaan OF
  2. uw muis boven de logo van uw website plaatsen. De knop links verschijnt. Klik er dan op.
Er wordt een venster geopend.
2.

U kunt ervoor kiezen om geen logo te gebruiken door de optie Een logo gebruiken af te vinken. Op die manier wordt het logo niet meer op uw website weergegeven.

Om een gepersonaliseerd logo gebruiken :
  1. Klik op Uitzoeken.
  2. Kies de afbeelding van uw logo op uw computer en klik op Ok
  3. Het standaardlogo is nu vervangen door uw logo. Klik op wijzigingen opslaan
  4. Vink het vakje Aanklikbaar logo aan om gebruikers naar de startpagina terug te sturen.
U kunt het oorspronkelijke logo van het sjabloon op elk moment herstellen door te klikken op Klikken om het standaardlogo te herstellen

Titel

1. U kunt uw titel op twee manieren wijzigen:
  1. Om de titel van uw website te wijzigen, kunt u naar het icoontje Website (rechts bovenaan in de werkbalk) gaan OF
  2. uw cursor boven de titel van uw website plaatsen met uw muis. De knop links verschijnt. Klik er dan op.

Er wordt een venster geopend.:

2.

Vul nu de titel van uw website in bij de betreffende zone. Laat deze zone leeg wanneer u geen titel wenst te gebruiken voor uw website.

Ondertitel

1. U kunt uw ondertitel op twee manieren wijzigen:
  1. Om de ondertitel van uw website te wijzigen, kunt u naar het icoontje Website (rechts bovenaan in de werkbalk) gaan OF,
  2. Uw cursor boven de ondertitel van uw website plaatsen met uw muis. De knop links verschijnt. Klik er dan op.
Er wordt een venster geopend:
2.

Vul nu de ondertitel van uw website in bij de betreffende zone. Laat deze zone leeg wanneer u geen ondertitel wenst te gebruiken voor uw website.

Voettekst

1. U kunt de opmerking onderaan de pagina op twee manieren wijzigen
  1. Om de opmerking onderaan de pagina van uw website te wijzigen, kunt u naar het icoontje Website (rechts bovenaan in de werkbalk) gaan
  2. Uw cursor boven de opmerking van uw website plaatsen met uw muis onderaan de pagina. De knop links verschijnt. Klik er dan op.
Er wordt een venster geopend:
2..

Vul de te tonen tekst in in de ruimte voorzien voor de voettekst van uw website in het vakje Tekst.

Laat dit veld leeg wanneer u geen opmerking wilt tonen onderaan de pagina.

Script van de website

Houd er rekening mee dat deze functie bedoeld is voor ervaren gebruikers. Een scriptfout op deze plaats zou uw website kunnen blokkeren. In dat geval dient u contact op te nemen met de technische dienst om de toegang tot uw pagina's te deblokkeren.

1. Om de scripts van uw website te wijzigen:

gaat u naar het icoontje Website (rechts in de werkbalk bovenaan) en klikt u op Het (de) script(s) wijzigen.

Er wordt een venster geopend:

Vul dan het script in bij het juiste veld, op basis van de aard van uw script. Dit wordt toegepast op alle pagina's van uw website.

Voorbeeld van scripts: CSS-stylesheet, Favicon, enz.
.

Favicon

1. U kunt het favicon van uw website op onderstaande manier wijzigen:

Om het favicon van uw website te wijzigen, gaat u naar het icoontje Website (rechts bovenaan in de werkbalk) en klikt u op Het favicon wijzigen.

Er wordt een venster geopend :

Vign_favicon

U kunt ervoor kiezen om een favicon te gebruiken door het hiertoe voorziene vakje aan te vinken.

U vindt links een tabel met de faviconafbeeldingen die WebSelf ter beschikking stelt. Er wordt een favicon voor elk sjabloon ter beschikking gesteld. U kunt met de cijfers onderaan deze tabel van pagina veranderen om meer favicons te tonen. Kies een favicon door erop te klikken. U ziet het daarna verschijnen in het vierkantje in stippellijn rechts.

Gebruik de link onder deze tabel om uw eigen favicon te maken. U wordt doorgestuurd naar een website voor het maken van uw .ICO-bestand. Dit bestand is nodig voor het maken van een favicon. U dient een afbeelding up te loaden en daarna de .ICO die deze website aanlevert op te slaan. Zodra dit proces is voltooid, klikt u op Bladeren om dit bestand op uw computer te zoeken.

Klik op Klik hier om het standaardfavicon te herstellen om opnieuw het favicon te gebruiken dat aan uw sjabloon is toegekend.