Beheer: voorraadbeheer

In het menu Voorraadbeheer kunt u het voorraadsniveau in de gaten houden dat beschikbaar is voor al uw producten. U kunt een weergave kiezen die is gekoppeld aan de voorraad en instellen of een product beschikbaar blijft zelfs wanneer de voorraad 0 is. Om het voorraadbeheer te activeren, vinkt u het vakje Het voorraadbeheer activeren aan.
Vign_fr-01
Tab Productvoorraad
Zodra dit vakje is aangevinkt krijgt u toegang tot een tabel die al uw producten bevat.

Net nieuw toegevoegde producten staan in het begin op 0 en worden in het rood weergegeven.
Klik op het groene potloodje om een hoeveelheid voor een product in te vullen.
Vign_fr-02

Vul de beschikbare hoeveelheid van dit product in en klik op het groene haakje om te bevestigen op of het rode kruisje om te annuleren.
Vign_fr-03
Tab Weergave
In de tab Weergave kunt u de weergave van uw productvoorraad instellen.

Vign_fr-04
De voorraad niet tonen. Met deze optie kunt u uw voorraad beheren, maar het wordt niet in de productbeschrijving getoond.

Vign_fr-05
Alleen de producten op voorraad tonen: Met deze optie worden alle producten getoond waarvan de voorraad groter is dan 0. De andere producten worden verborgen in uw winkel en kunnen dus niet worden gekocht.

U kunt er ook voor kiezen om een tekst te tonen wanneer het product beschikbaar is.
Selecteer De voorraad niet tonen om geen tekst te tonen.
Selecteer Alle voorraad tonen, maar het onmogelijk maken om niet-beschikbare voorraad aan het winkelmandje toe te voegen om een tekst van uw keuze te tonen! (Bijvoorbeeld. : beschikbaar, wees er snel bij!, beperkt geldig, enz.)
Klik op Registreren om uw wijzigingen op te slaan.

Vign_fr-06
Alle voorraad tonen, maar het onmogelijk maken om niet-beschikbare voorraad aan het winkelmandje toe te voegen. Deze optie toont alle producten, ongeacht de voorraad ervan. Producten met voorraadniveau 0 worden getoond, maar kunnen niet worden besteld.

U kunt er ook voor kiezen om een tekst te tonen wanneer het product beschikbaar is. Selecteer De informatie over het voorraadbeheer niet tonen om geen tekst te tonen. Selecteer De volgende tekst tonen om een tekst van uw keuze te tonen! (Bijvoorbeeld. : beschikbaar, wees er snel bij!, beperkt geldig, enz.)

U kunt er ook voor kiezen om een tekst te tonen wanneer het product niet beschikbaar is. Selecteer De informatie over het voorraadbeheer niet tonen om geen tekst te tonen. Selecteer De volgende tekst tonen om een tekst van uw keuze te tonen! (Bijvoorbeeld. : binnenkort opnieuw beschikbaar, volgende levering op [datum], niet-beschikbaar, enz.)

Klik op Regstreren om uw wijzigingen op te slaan.
Tab Parameters
In de tab Parameters kunt u parameters voor precieze acties opgeven.

De optie Wanneer een klant meer items bestelt dan er beschikbaar zijn betekent: wanneer de voorraad van een product 3 is en een klant 5 stuks bestelt. In dit geval dient u de te ondernemen actie te kiezen.

De bestelling aanvaarden: De bestelling wordt toch volledig aanvaard.
Stuur de bezoeker terug naar het winkelmandje bij het valideren van de bestelling. Wanneer de klant wil betalen, wordt hij teruggestuurd naar zijn winkelmandje en krijgt hij een foutmelding te zien. In de foutmelding staat dat hij meer exemplaren van het product heeft besteld dan er beschikbaar zijn en hij wordt gevraagd om de bestelde producthoeveelheid te corrigeren.

Het vakje Het aantal bestelde items wordt afgetrokken van de beschikbare voorraad wanneer betekent: Wanneer een product wordt besteld, dient het van de beschikbare voorraad te worden afgetrokken. U dient het moment te kiezen waarop het wordt afgetrokken:

De klant valideertde bestelling
: De klant klikt op Betalen, maar heeft nog niet betaald.
De bestelling is als "Verwerkt" aangeduid: Wanneer u als webmaster de bestelling als Verwerkt aanduidt in de tab Factuur bij Winkelbeheer.
Vign_fr-07