pt_gestionps
Beheer van beveiligde pagina's
Met deze functie kunt u bepaalde pagina's van uw website beveiligen. U kunt gebruikers aanmaken en kiezen wie toegang krijgt tot specifieke pagina's op uw website. Er verschijnt een slot op uw website dat aanduidt dat de pagina is beveiligd. Zodra de gebruiker op deze pagina klikt verschijnt er een scherm om verbinding te maken. Hij dient dan het wachtwoord dat u hem heeft gestuurd en zijn e-mailadres in te vullen.

Klik hier om het betreffende deel van de hulpwebsite te raadplegen voor informatie over het toevoegen van een beveiligde pagina.
Een gebruiker toevoegen
Om toegang te krijgen tot het beheer van beveiligde pagina's, dient u op deze optie te klikken bij Websitebeheer nadat u via Extranet verbinding heeft gemaakt.

1. Om een gebruiker toe te voegen, klikt u op Een gebruiker toevoegen.
  2. Er wordt een venster geopend met het profiel van de gebruiker die u toegang heeft gegeven.
  3. Kies de taal van de gebruiker.
  4. Vul bij het veld Naam de naam van de gebruiker in.
  5. Vul bij het veld Voornaam de voornaam van de gebruiker in.
  6. Vul bij het veld E-mailadres het e-mailadres van de gebruiker in.
  7. Kies bij het veld Wachtwoord een wachtwoord voor deze gebruiker.
  8. De wachtwoorden moeten tenminste 6 karakters lang zijn. Vermijd het gebruik spaties, accenten en leestekens.
  9. Bevestig bij het veld Bevestiging van het wachtwoord het wachtwoord dat u voorheen heeft gekozen.
  10. Vink het vakje Een e-mail sturen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de gebruiker aan tijdens het toevoegen wanneer u wenst dat de gebruiker onmiddellijk na het toevoegen de logingegevens krijgt. U kunt hem deze gegevens ook later sturen wanneer de beveiligde pagina nog niet online of klaar is.
  11. Selecteer dan de pagina's waartoe u deze gebruiker toegang geeft in de lijst met pagina's.
  12. Om het profiel na het invullen te bevestigen, klikt u op Toevoegen.

De gebruikersnaam wordt toegevoegd aan de lijst van de beheertabel van beveiligde pagina's.

U kunt deze actie zo vaak herhalen als u wenst voor elke nieuwe gebruiker.

Vign_pages1

Vign_ps2
Een gebruikersgroep aanmaken
Deze functie is bijzonder nuttig om een groep personen toegang tot de beveiligde pagina's te geven. U kunt hiervoor de volgende stappen volgen:

Vink onderaan de tabel Paginabeheer het vakje Ik wil het beheer van de gebruikersgroepen gebruiken aan.
Er verschijnt een nieuwe tab Groep boven de beheertabel.
Klik op Groep,
Klik daarna op Een groep toevoegen.
Vul een naam in voor uw groep.
Vul een beschrijving in voor uw groep.
Kies de gebruikers die tot deze groep behoren door de overeenstemmende vakjes aan te vinken.
Vink in de tabel de overeenstemmende vakjes van de beveiligde pagina's aan waartoe u deze groep toegang geeft.

pt_psgr1

pt_psgr2