Blog

Deze module maakt het mogelijk om een blog aan uw website toe te voegen. U kunt deze module gebruiken om de artikels die u schrijft te delen of om relevante informatie voor uw inhoud te delen.

Om Blog te klikken.

N.B.: Telkens u naar een andere tab gaat, worden de wijzigingen die u heeft aangebracht opgeslagen.

Titel- & Ontwerp-Tab

Vign_blog2

In de tab Parameters heeft u de volgende opties:

1. Vink het vakje Standaardweergave aan om te kiezen of uw artikels in de modi Lijst of Artikel te tonen. De modus Lijst bevat de eerste regel van elk artikel met een link om het vervolg te lezen terwijl de modus Artikel het volledige artikel bevat.
  2. Bij het vakje  Hoofdauteur vult u de naam of pseudoniem in van de persoon die de artikels online zet.
  3. Bij het vakje E-mailadres vult u het e-mailadres in van de persoon die de blog bijwerkt.
  4. Bij het vakje Aantal artikels per pagina kunt u het aantal artikels per pagina kiezen. De daaropvolgende artikels worden op de volgende pagina's getoond met behulp van een paginering onderaan uw blog.
  5. Vink het vakje De RSS-feed activeren aan om de RSS-feed voor uw blog te activeren. Uw bezoekers kunnen zich dan inschrijven voor uw blog en uw updates via een RSS-lezer ontvangen.
  6. Vul de titel van uw RSS-feed in bij het vakje RSS-titel. Deze titel is over het algemeen de titel van uw blog en het is enkel zichtbaar in RSS-lezers die uw abonnees gebruiken.
  7. Bij het vakje Beschrijving RSS vult u een korte beschrijving voor uw blog in. Deze beschrijving wordt getoond in de RSS-lezer van uw abonnees.

Overzicht-Tab

Vign_blog3

Uw module bevat momenteel geen enkel artikel. Later zult u de artikels van uw blog in de tab Overzicht zien.

Artikelen

Vign_blog4

Om artikels toe te voegen, klikt u op Een artikel toevoegen.

Het volgende venster zal verschijnen:

Vign_post1

In de tab Tekst heeft u de volgende opties:
  1. Bij het vakje Auteur staat de naam van de standaardauteur die u heeft geselecteerd voor uw blog. Indien het een andere auteur betreft, dient u de naam op deze plaats te veranderen.
  2. Vul bij het vakje Titel een titel in voor uw artikel.
  3. Stel uw artikel op bij het vakje Tekst

Formaat-Tab

Vign_post2

In de tab Formaat heeft u de volgende opties:
1. Kies het weergaveformaat van de inhoud van uw module. Het geselecteerde formaat wordt met een groen haakje aangeduid.

Media-Tab

Vign_post3

In de tab Media heeft u de volgende opties:
  1. Kies het type media (afbeelding, video of fotoalbum) voor uw artikel.
  2. Als u een afbeelding laat zien:
    - Klik op Bladeren om een afbeelding op uw computer te kiezen. Zodra u de afbeelding heeft geselecteerd, klikt u op OK.
    - U kunt vervolgens de actie kiezen die dient te worden uitgevoerd wanneer een gebruiker op de afbeelding klikt:
              - Er gebeurt niets: er kan niet op de afbeelding worden geklikt.
              - De afbeelding vergroten: toont de afbeelding in diens oorspronkelijke formaat, op een zwarte achtergrond.
              - De bezoeker wordt naar een website of andere pagina geleid: maakt het mogelijk om een link aan uw afbeelding toe te voegen. Voor hulp bij het aanmaken van een link kunt u de sectie een link toevoegen op deze website raadplegen.
    -Kies een effect voor uw afbeelding. U kunt een effect bekijken door het te selecteren. De afbeelding wordt gewijzigd op basis van het effect gekozen in het venster.
    - U kunt de grootte van de afbeelding veranderen door de cursor naar links te schuiven om het te verkleinen of naar rechts om het te vergroten.

Vign_post3b

In geval van een video:
- Vul bij het veld Zoekopdracht de sleutelwoorden in om u te helpen uw video te vinden. Indien u een video van uw eigen YouTube-account zoekt, kunt u uw YouTube-gebruikersnaam als sleutelwoord gebruiken. U kunt ook in de volledige databank van YouTube-video's zoeken door meer algemene termen te gebruiken.
-De tabel toont het resultaat van uw zoekopdracht. Klik op de video van uw keuze. De video wordt links weergegeven.

Vign_post3c

In geval van een fotoalbum:
           - Klik op Bladeren om een afbeelding op uw computer te kiezen, klik zodra de afbeelding is geselecteerd op OK.
           - Bezoek voor meer informatie over de parameters van fotoalbums de volgende pagina

Parameters-Tab

Vign_post4

In de tab Parameters heeft u de volgende opties.

1. Vink het vakje Commentaren accepteren aan om reacties op het artikel te accepteren.
2.Vink het vakje De commentaren voor het publiceren controleren aan om een commentaar te valideren alvorens het te publiceren.
3. Vink het vakje Ik wil een vakje pseudoniem aan om uw gebruikers te vragen om een vakje Pseudoniem in te vullen wanneer ze commentaar op uw artikels willen geven.
4. Vink het vakje Ik wil een vakje E-mailadres aan om uw gebruikers te vragen om een vakje E-mailadres in te vullen wanneer ze commentaar op uw artikels willen geven.
5. Vink het vakje Ik wil een vakje Website aan om uw gebruikers te vragen om een vakje Website in te vullen wanneer ze commentaar op uw artikels willen geven.
6. Kies de publicatiedatum van dit artikel op de kalender. U kunt een datum na de datum van vandaag kiezen wanneer u dit artikel later wenst online te zetten.
7. Vink het vakje Dit artikel online verbergen aan om een artikel onbeschikbaar te maken op uw website.
8. Vink het vakje Dit artikel automatisch archiveren [één week, twee weken, één maand, twee maanden, zes maanden of een jaar] aan om te kiezen hoelang dit artikel dient te worden gearchiveerd.
9. Klik op De wijzigingen opslaan om het artikel toe te voegen.

Zodra het artikel aan uw blog is toegevoegd, ziet het er als volgt uit:

Vign_article

Door op de titel van het artikel in de blog te klikken, wordt u doorgestuurd naar de pagina met het volledige artikel en de commentaren die erbij horen. Zo ziet een artikel (links) en een artikel met commentaren (rechts) eruit.

Vign_full-article Vign_fullcomments

Commentaren

In de tab Commentaren heeft u de volgende opties:

1. Indien u ervoor heeft gekozen om de commentaren voor hun publicatie goed te keuren, dient u dat via deze tab te doen. Verander de status in Online om een commentaar goed te keuren en online te zetten.
  2. Gebruik voor het verwijderen van een commentaar het icoontje met de prullenbak, rechts van het commentaar.

Vign_comments