Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn website

Hoe kan ik mijn website wijzigen?

Om uw website te wijzigen, dient u eerst naar het adres ervan te gaan. Tijdens uw proefperiode of wanneer uw inschrijving nog recent is (minder dan 3 weken geleden) is het eenvoudiger het adres van uw website direct in de adresbalk van uw browser te typen in plaats ervan deze via Google of een andere zoekmachine op te zoeken. U dient zich vervolgens te verbinden via uw Extranet en dan op Mijn website wijzigen te klikken.

Is mijn website zichtbaar op Google?

Ja, na uw inschrijving. Houd er rekening mee op dat we de referencing voor u uitvoeren zodra we uw betaling hebben ontvangen. Daarna duurt het altijd nog enige tijd voordat zoekmachines uw website indexeren. Deze periode is afhankelijk van de zoekmachines zelf. Het betreft gewoonlijk een termijn van enkele weken. Raadpleeg voor meer informatie over zoekmachines het artikel Info over referencing .

Hoe kan ik mij inschrijven?

U kunt zich online inschrijven door het online formulier in te vullen. Als deze stap eenmaal voltooid is zult u alle informatie voor de betaling per e-mail ontvangen.
Wanneer kan ik mijn website bewerken?

U kunt 7 dagen per week, 24 uur per dag uw website wijzigen! Zelfs als u een proefwebsite heeft gemaakt kunt u uw website na deze termijn zonder beperkingen wijzigen!
Hoe kan ik mijn website verwijderen?

U kunt uw website niet zelf verwijderen.
Indien u in uw proefperiode bent
zal uw site offline worden gehaald 14 dagen na zijn creatie tenzij u zich registreert. Hij zal 30 dagen na zijn creatie volledig worden verwijderd .
Indien uw ingeschreven bent zult uw eerst uw abonnement moeten annuleren. Als u per PayPal betaalt dan moet u hem in uw account annuleren. Wannner u per cheque of internationale overschrijving heeft betaald dan moet u contact met ons opnemen per ticket zodat we uw abonnement voor u kunnen annuleren. Uw website zal dan door ons offline worden gehaald.

Hoe kan ik mijn wachtwoord opvragen?

Wanneer uw toegansvenster tot het Extranet verschijnt heeft u toegang tot de functie Wachtwoord vergeten. Typ uw e-mailadres en de getoonde lettercombinatie in en u zult uw log-in gegevens per e-mail ontvangen.
Hoe kan ik mijn wachtwoord veranderen?

Als u ingelogd bent op uw extranet heeft uw toegang tot het icoontje Profiel. U kunt uw wachtwoord in de derde tab bewerken.

Wat zijn de tarieven van de abonnementen?

Voor de tarieven kunt u de pagina Aanbiedingen op de website van WebSelf.net raadplegen. Bij een registratie krijgt u uw eigen domeinnaam, e-mailboxen, uw site-statistieken, een gratis referencering en de mogelijkheid om meer dan 5 pagina's te hebben, gratis technische ondersteuning en hosting.

Hoe kan ik een website met de extensie .com krijgen?

Tijdens uw proefperiode heeft uw domeinnaam de extensie webself.net. Dit is een tijdelijke naam voor uw website. Om een unieke en permanente domeinnaam voor uw website te krijgen zonder de extensie webself.net moet uw zich eerst inschijven voor één van de 3 WebSelf-aanbiedingen. Hiermee krijgt u uw eigen domeinnaam (.com, .org and .net).

Hoe kan ik de naam van mijn website veranderen?

Indien u een proefwebsite heeft kunt u de domeinnaam van uw site niet veranderen.
U kunt echter een andere proefwebsite crëeren met de juiste naam. Vergeet niet dat omdat de naam van uw website tijdelijk is het niet belangrijk is of deze correct is of niet. U kunt de juiste naam tijdens uw inschrijving kiezen.
Indien u al bent ingeschreven bedragen de kosten voor het veranderen van uw domeinnaam 15 €. Bij uw inschrijving is de domeinnaam bij uw abonnementskosten inbegrepen. De kosten voor de verandering worden in rekening gebracht voor het kopen van de nieuwe domeinnaam en de administratieve kosten die hieraan verbonden zijn. Wilt u er rekening mee houden dat WebSelf niet verantwoordelijk is voor spelfouten tijdens het invoeren van uw eerste domeinnaam. Deze kosten zijn verplicht voor het veranderen van uw .com-, . org-, of .net-domeinnaam. Als u uw domeinnaam wenst te wijzigen kunt u ons uw nieuwe domeinnaam per ticket toesturen. We zullen controlen of deze beschikbaar is. Zoja, zullen we u de PayPal-link doorsturen voor de betaling. Zodra we uw betaling hebben ontvangen zal uw domeinnaam binnen 48 uur worden geactiveerd en zal zichtbaar zijn op Google binnen 4 dagen.

Hoe kan ik de statistieken van mijn website bekijken?

Gedetailleerde statistieken zijn toegangkelijk via uw Extranet. U kunt zich verbinden en vervolgens op Statistieken van de website klikken.

Hoe kan ik commentaren van mijn bezoekers ontvangen?

Uw website heeft standaard een contact-pagina waarop een formulier-module is toegevoegd.  Dankzij deze module kunnen uw bezoekers u een bericht per e-mail achterlaten.

Als u een gastenboek-module toevoegt kunnen uw bezoekers u ook direct een commentaar achterlaten op een pagina. Deze module maakt het mogelijk berichten zichtbaar te maken voor andere menser. U kunt overigens beslissen de commentaren wel of niet te accepteren.

Modules en inhoud

Wat is een module?

Een module is een bewerkbare zone van uw website. U bouwt de inhoud met behulp van modules. U kunt zoveel modules toevoegen als u wilt per pagina. Deze modules werken als blokken: ze zijn flexibel, verplaatsbaar en 100% bewerkbaar! U kunt hun locatie, breedte en design uitkiezen. Verschillende types modules zijn beschikbaar: Tekst, foto-album, gastenboek, formulier, enz. Iedere module heeft een ander doeleinde.

Hoe kan ik een module verplaatsen?

Om een module te verplaatsen moet u uw muis erboven plaatsen. Rechts van de muis zal een zilveren takenbalk verschijnen voor de module.
U kunt uw module naar boven, beneden, rechts of links verplaatsen met behulp van de groene pijltjes. U kunt uw module ook naar de centrale of zijzone verplaatsen met de pijlen. Sommige modules kunnen niet in de zijzone wordn geplaatst.(bijvoorbeeld: e-winkel, formulier).

Hoe kan ik de grootte van de modules veranderen ?

Om een module van grootte te veranderen moet u uw muis erboven plaatsen. Rechts van de muis zal een zilveren takenbalk verschijnen voor de module. U kunt uw module vergrootten of verkleinen met behulp van de formaaticoontjes, weergegeven als twee linealen. Klik op het kleine lineaal om de module te verkleinen of op het grote lineaal om de volledige breedte te vullen. Sommige modules kunnen niet in verkleind formaat worden weergegeven (Bijvoorbeeld: e-winkel, formulier-module).

Hoe kan ik een link toevoegen?

U kunt een hyperlink toevoegen in de teksttab of beschrijving van uw module. Als u een link aan een afbeelding wilt toevoegen kunt u dit in de Afbeeldingstab van uw module doen. U moet hiervoor het vakje men wordt naar een website omgeleid aanvinken in het optiemenu voor de afbeelding, U kunt dan een link naar een andere site intypen. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u de een link toevoegen-sectie raadplegen.

Hoe kan ik tekst toevoegen?

Om tekst inhoud toe te voegen kunt u de tekst-module gebruiken. In deze module kunt u links of rechts van uw tekst een afbeelding toevoegen,

Welke tekst-tools zijn er?

U kunt de details over de teksttools hier vinden

Hoe kan ik extra talen aan mijn website toevoegen?

U kunt de multi-talen functie activeren wanneer u een Ondernemings- of E-winkel abonnement heeft, Na uw registratie kunt u de instellingen voor de talen onder het icoontje Site vinden en vervolgens Talen bewerken.

Hoe kan ik muziek aan mijn website toevoegen ?

On muziek toe te voegen kunt u de muziek-module gebruiken. U moet de audio-bestanden, in MP3-formaat, zelf toevoegen.

Hoe kan ik een logo toevoegen?

Om een gepersonaliseerd logo toe te voegen klikt u op Site en vervolgens op Logo bewerken.

Hoe kan ik het thema/sjabloon van mijn website veranderen?

U kunt het thema met behulp van de beschikbare sjablonen veranderen. Met de WebSelf-editor beschikt u over meer dan 600 verschillende sjablonen. U kunt één van deze sjablonen gebruiken om het thema van uw site te veranderen. We voegen regelmatig nieuwe sjablonen toe.

Hoe kan ik een afbeelding toevoegen?

Om een foto of een afbeelding toe te voegen kunt u de afbeeldingsmodule gebruiken. U kunt hiermee een afbeelding met of zonder een beschrijving toevoegen.

Hoe kan ik een fotoalbum crëeren?

Om een fotoalbum toe te voegen als een diapresentatie kunt u de module fotoalbum gebruiken.

Hoe kan ik een kaart toevoegen?

Om een kaart toe te voegen kunt u de kaartmodule gebruiken

Hoe kan ik bestanden online toevoegen?

Om bestanden aan uw website toe te voegen kunt u de downloadbare bestanden module gebruiken. U kunt hiermee een lijst met bestanden toevoegen. Uw bezoekers kunnen deze bestanden op hun computer downloaden met een simpele klik.

Hoe kan ik mijn banner bewerken?

Om een gepersonaliseerde banner toe te voegen moet u op Site klikken en vervolgens op banner bewerken.

Hoe kan ik een video toevoegen?

Als u een video wenst toe te voegen aan uw website kunt u de videomodule gebruiken.

Hoe kan ik een teller toevoegen?

U moet hiervoor een script voor een teller toevoegen met behulp van de widget module om de gewenste teller aan uw website toe te voegen, U kunt een script voor een teller met behulp van Google vinden. De statistieken die door WebSelf worden aangeboden zijn echter toepasselijker dan een teller om het aantal bezoekers op uw website te kennen. Uw eigen bezoeken worden bijvoorbeeld meegeteld in uw teller. U ziet daarom niet het eigenlijke aantal bezoeken maar eerder gezegd het aantal keren dat uw site werd afgebeeld. Met de statistieken van WebSelf kunt u precies te weten komen hoeveel individuele bezoekers u heeft gehad.

Hoe kan ik een bestelling opnemen?

De E-winkel module is bij verre de beste manier om uw produkten online te beheren en te verkopen! Houd er echter wel rekening mee dat deze module alleen beschikbaar is wanneer u zich heeft ingeschreven voor een E-winkel abonnement.

Hoe kan ik mijn site online zetten?

U kunt uw website online zetten of u nou in uw proefperiode bent of dat u een abonnement heeft afgesloten. Als deze eenmaal online staat zal uw site toegangkelijk zijn op het adres dat in de e-mail staat vermeld die u van WebSelf.net heeft ontvangen. Wanneer u in uw proefperiode bent en gedurende de eerste 3 weken na uw inschrijving kunt u het beste uw internetadres direct in de adresbalk van de browser invoeren i.p.v Google of een andere zoekmotor te gebruiken. U kunt uw website online zetten door op de knop Online zetten te klikken

Pagina's

Hoe kan ik een pagina toevoegen?

U kunt een pagina toevoegen via de functie die hiervoor beschikbaar wordt gesteld via het icoontje Pagina in de centrale menubalk. Vergeet niet dat deze pagina als een tab in uw centrale menu wordt vertegenwoordigd (e.g. Start, Contact opnemen, Diensten, enz...). U kunt tot 6 hoofdtabs in de breedte toevoegen. Verdere pagina's moet uw als subpagina's invoegen. Nadat u de velden in het Pagina-venster heeft ingevuld kunt u op uw pagina hier klikken om uw pagina toe te voegen.

Hoe kan ik een subpagina toevoegen?

Om een subpagina toe te voegen kunt u dezelfde stappen volgens als wanneer u een pagina toevoegt. Wanneer u de plaats kiest voor uw subpagina kunt u uw muis boven een pagina van het hoofdmenu plaatsen. Normaal gesproken zult u een tab zien verschijnen met uw pagina hier. U kunt hierop klikken om een subpagina toe te voegen.

Hoe kan ik een pagina verbergen?

Als u een andere pagina toevoegt dan zult u in het menu de tab Eigenschappen zien. In deze tab kunt u het vakje Verborgen pagina aanvinken. Om uw verborgen pagina's te bewerken gaat u naar Pagina >Een pagina wijzigen > Kies uw verborgen pagina uit de lijst > Klik op wijzigen >Wijzigingen opslaan. U wordt doorgestuurd naar uw verborgen pagina en u kunt deze vervolgens bewerken.

Hoe kan ik een pagina beveiligen?

Deze optie is alleen beschikbaar wannneer u het abonnenment Onderneming of E-winkel heeft afgesloten. Als u een nieuwe pagina toevoegt is er een Beveiligingstab beschikbaar. Klik hierop en vink vervolgens het vakje ik wil een een beveiligde pagina aan. U kunt uw gebruikers van deze pagina's managen en nieuwe toevoegen via uw Extranet.

E-mails

Hoe kan ik een e-mailadres crëeren?

Wilt u er rekening mee houden dat uw een ingeschreven lid moet zijn en een domeinnaam bij ons moet hebben om het e-mailadres te kunnen gebruiken dat aan uw WebSelf-account verbonden is. Als u nog in uw proefperiode bent moet u zich eerst inschrijven om e-mailadressen met WebSelf te kunnen gebruiken.

Voordat u de WebSelf e-mail service kunt gebruiken moet u eerst een e-mailadres aanmaken via het e-mail managementsysteem. U zult een reeds bestaand e-mailadres vinden in uw e-mail managementsysteem voor het adres admin@UwSite.com. Deze mailbox is alleen toegangkelijk voor beheerders. Het is daarom belangrijk niet dit adres, de ertoe behorende rechten of het wachtwoord te veranderen.

Hoe kan ik mijn e-mails raadplegen?

Nadat u een mailbox heeft aangemaakt kunt u op twee verschillende manieren hier toegang tot krijgen: via uw Extranet of via het internet. U kunt direct uw mailbox raadplegen op het adres: http://mail.webself.net zonder dat u zich via uw site moet verbinden en moet klikken op E-mail.

Als gebruikersnaam moet u uw volledige e-mailadres (bijvoorbeeld j.visser@uwsite.com) en wachtwoord (die u heeft gekozen tijdens de crëering van uw adres) invoeren.

Hoe kan ik de mailbox aan Outlook, Thunderbird, of andere programma's toevoegen?

Op de pagina E-mail kunt u lezen hoe u WebSelf adressen met een email service provider kunt verbinden. U kunt hiervoor het programma uitkiezen uit de keuzelijst die links van het scherm wordt weergegeven.

Op welk e-mailadres krijg ik de berichten van het contactformulier?

Het e-mailadres dat standaard wordt gebruikt is degene die u heeft opgegeven bij uw inschrijving (uw persoonlijke adres). Alle berichten worden doorgestuurd naar dit adres.

U kunt deze veranderen via de instellingen van uw formulier.