Formulier

Met deze module kunt u een formulier toevoegen. U kunt deze module gebruiken voor contact-, abonnements-, bestel-, reservatie-, peilingsformulieren of elke andere functie naar keuze.

Om een formulier aan uw website toe te voegen moet u op het icoon Een module toevoegen (rechts in de werkbalk bovenaan) klikken en het icoon Formulier uitkiezen.

N.B. : telkens u naar een andere tab gaat, worden de wijzigingen die u heeft aangebracht opgeslagen.

Titel- & Ontwerp-Tab

In de tab Titel & Ontwerp heeft u de volgende opties:
  1. Kies ervoor om wel of niet een titel te gebruiken door het vakje Ik wil een titel aan of af te vinken.
    - Indien u ervoor kiest om een titel te gebruiken vul dan de tekst ervan in het veld Titel in.
  2. Kies daarna het ontwerp van uw module uit de drie beschikbare opties. De ontwerpvoorbeelden tonen de modules met titel. Het groene haakje geeft aan welk ontwerp is geselecteerd.
  3. Klik op Volgende stap om naar de volgende tab te gaan.
_____________________________________________________________________________
Formulier-Tab

In de tab Formulier heeft u de volgende opties:

De formuliervelden zijn ingevuld met standaardinstellingen. Om velden toe te voegen klikt u op Een nieuwe regel toevoegen. Het venster dat verschijnt ziet er als volgt uit:

Een veld toevoegen
  1. Om een regel toe te voegen, dient u eerst het type veld in de betreffende kolom te kiezen. De keuzemogelijkheden zijn:
    • Korte tekst: voor elke tekst beperkt tot 200 karakters
    • Lange tekst: voor elke tekst beperkt tot 2000 karakters
    • E-mail: dit type veld is bestemd voor e-mailadressen (bijv.: naam@NaamvandeWebsite.com)
    • Cijfers: dit veld mag enkel cijfers bevatten
    • Datum: dit veld bevat enkel datums
    • Keuzelijst: met dit veld kunt u een keuze maken uit een keuzemenu (onbeperkt aantal keuzes)
    • Meervoudige keuzelijst: in de vorm van een aan te vinken vakje waarbij meerdere vakjes kunnen worden aangevinkt
    • Unieke keuzelijst: in de vorm van een aan te vinken vakje waarbij slechts één keuze kan worden geselecteerd
  2. Vul bij de kolom Tekst de naam in van het veld dat dient te worden toegevoegd.
  3. Vink bij de kolom Verplicht veld aan of de gebruiker dit veld dient in te vullen om het formulier te versturen.
  4. Klik op het groene haakje om het toevoegen van de nieuwe regel te bevestigen of op het rode kruisje om het toevoegen te annuleren.
De lijst met velden wijzigen
  1. Om veld te bewerken klikt u op het groene potloodje.
  2. Om een veld te verwijderen, klikt u op de prullenbak.
  3. Verander de positie van een veld in de lijst met behulp van de pijltjes.
  4. Klik op Volgende stap om naar de volgende tab

_____________________________________________________________________________

Parameters-Tab

In de tab Parameters heeft u de volgende opties:
  1. Vul bij het veld Mijn e-mailadres het e-mailadres in waarop u het formulier wenst te ontvangen.
  2. Vul bij het veld Onderwerp van de e-mail de titel van uw e-mail in.
  3. Vul bij het veld Tekst van de verzendbevestiging de tekst in die dient te worden getoond wanneer de bezoekers van uw website op Versturen klikken.
  4. Klik op Volgende stap om naar de volgende tab te gaan
_____________________________________________________________________________

Overzicht- Tab