Google Agenda

Deze module maakt het mogelijk om een ​​kalender aan uw website toe te voegen via Google Agenda. U kunt deze module gebruiken om evenementen of reserveringen te delen en de dagen hiervan aan te geven.

Om de module Google Agenda aan uw website toe te voegen klikt u op het pictogram Module toevoegen links bovenaan op de toolbar van de WebSelf-editor. Vervolgens kiest u het pictogram Google Agenda.
N.B. Telkens u naar een andere tab gaat, worden de wijzigingen die u heeft aangebracht opgeslagen.

Instellingen-Tab

Vign_01

In de Instellingen-Tab heeft u de volgende opties:

Om ​​Google Agenda met uw website te verbinden moet u eerst een Google Agenda-account aanmaken. Voor het aanmaken van een ​​account en/of kalender, klikt u eerst op de Google Agenda-pictogram.

U wordt dan doorgestuurd naar uw Google Agenda-account en u kunt uw kalender instellen. Indien nodig is de online-hulp van Google Agenda hier beschikbaar.

Zodra u een kalender heeft gemaakt kunt u zich met uw account verbinden via de knop Inloggen bij Google-account. U moet eveneens op de knop Toegang toestaan klikken in het venster van uw Google-account dat vervolgens in het scherm verschijnt .

Vign_02

Nadat u uw kalender heeft gemaakt en de toegang heeft toegestaan kunt u de kalender kiezen die u wilt delen in de keuzelijst.
Vign_03

De volgende opties zijn beschikbaar voor uw kalenders:

• Vink het vakje Deze agenda openbaar maken aan zodat de agenda op uw website wordt weergegeven.
  • U kunt een dag kiezen uit de keuzelijst waarop de agenda moet beginnen .
  • Vink het vakje De naam van uw agenda weergeven aan om de naam van uw kalender te laten zien zoals deze is genoemd in uw Google-account. In plaats van deze naam kunt u ook een andere naam aangeven in het tabblad Titel & Ontwerp.
  • U kunt uit een kleurenset kiezen om de look van de agenda aan te passen:
    • De Omslagkleur van de agenda geeft de kleur van de agendaomslag aan
    • De Achtergrondkleur verandert de kleur van de agendavakjes
    • De Tekstkleur is hetzelfde als de kleuren van de letters en cijfers van uw agenda
  • De kleur van de Huidige datum wordt gebruikt om de datum van vandaag duidelijker naar voren te laten komen in de agenda.
  • Klik op Volgende stap om naar het volgende tabblad.

Titel & Ontwerp -Tab

Vign_04
In de tab Titel & Ontwerp heeft u de volgende opties:

1. Als u een titel wilt gebruiken bij de weergave van uw agenda kunt u er één in het Titelveld invoeren.
  2. U kunt uit één van de drie ontwerpen kiezen. De weergegeven voorbeelden laten een ontwerp met titel zien. Het groene haakje geeft aan welk ontwerp wordt gebruikt.
  3. Klik op Volgende stap om naar het volgende tabblad te gaan.

Overzicht-Tab

Vign_05
In de tab Overzicht kunt u uw module bekijken.
  1. Voor het maken van wijzigingen kunt u terug gaan naar het gewenste tabblad
  2. Om de module toe te voegen klikt u op Module toevoegen