Hulpsite
Nederlands
search_left
 
Hulp bij PayPal
 
Marque d'acceptation
 
Alle transacties met een credit card worden uitgevoerd via PayPal om uw online betalingen te beveiligen.
Uw abonnement
U kunt de status van uw WebSelf-abonnement op elk moment bekijken door te klikken op Uw WebSelf-abonnement op uw Extranet.
 

Hoe kan ik contact opnemen met PayPal?

Heeft u een probleem bij het terugvinden van uw toegang tot uw PayPal-account of met het betalen van uw WebSelf-abonnement? U kunt de FAQ's van PayPal raadplegen of uw vraag aan Paypal stellen of telefonisch contact opnemen.

Vanuit Nederland: 0900-265-89 -0
Vanuit België:0800-50970

Klik hier voor elk ander niet-genoemd land.
 
Vign_erreur404

Waarom is mijn website gedesactiveerd?

Mijn website is gedesactiveerd, niet-toegankelijk of u krijgt een foutmelding met het nummer 404? 

Dan hebben we waarschijnlijk uw betaling niet ontvangen. 

N.B.: Voordat we uw website desactiveren versturen we u twee e-mails waarin we u melden dat de betaling niet is gelukt. Heeft u ze ontvangen? Controleer uw mailbox en ook de mappen Spam of Ongewenste e-mail.
 

Ik herinner me mijn PayPal-logingegevens niet meer?


Uw PayPal-account is gekoppeld aan een e-mailaccount. Het is uw gebruikersnaam voor deze account.

Het wachtwoord is hetgeen u heeft gekozen bij het aanmaken van uw PayPal-account.

U kunt het opnieuw opvragen of een nieuwe aanmaken door hier te klikken:  Verbindingsprobleem met PayPal

WebSelf beschikt niet over de logingegevens van uw PayPal-account.
 

Mijn credit card is gewijzigd. Hoe kan ik hem updaten?

Maak verbinding met PayPal via www.paypal.com. Klik dan op de tab Mijn account, dan op Voorkeuren helemaal rechts van de grijze balk. 

Klik dan op Een creditcard registreren of wijzigen.
 
Vign_menupaypalpref
 

Ik heb mijn credit card opgezegd. Hoe kan ik u betalen?

U dient eerst uw abonnement te annuleren omdat het niet langer is gekoppeld aan een geldige creditcard. Dan dient u uzelf opnieuw in te schrijven met behulp van de e-mail van WebSelf waarin de annulering wordt bevestigd of via uw Extranet.

U kunt een andere betalingsmethode kiezen of een nieuwe credit card registreren.

U vindt bovendien de te volgen stappen en de details van uw abonnement onder het icoontje WebSelf-abonnement op uw Extranet.
 

Ik heb betaald. Waarom is mijn website is nog altijd niet actief?

Indien uw website is gedesactiveerd en niet toegankelijk is, is dat waarschijnlijk omdat we uw betaling niet hebben gekregen. 

Het kan door een vertraagde betaling veroorzaakt zijn. PayPal heeft het geld van uw rekening gehaald, maar wij hebben het nog niet ontvangen. Dat gebeurt wanneer u heeft betaald met uw bankrekening in plaats van met uw creditcard (onmiddellijke betaling). U kunt uw vertraagde betaling annuleren of wachten totdat de betaling bij ons toekomt. We krijgen uw betaling binnen een termijn van 5 tot 10 dagen. Controleer uw bevestigingsmail van PayPal voor meer informatie over de details.

U kunt contact met ons opnemen via een ticket om uw website te activeren in afwachting van de betaling.
 

Ik wacht op mijn 4-cijferige code. Kunt u mijn website actief houden?

PayPal dient te controleren of u wel echt de eigenaar van de nieuwe credit card bent. Daarom wordt een klein bedrag van uw rekening geïnd.

Uw controleoverschrijvingen verschijnen binnen 8 tot 10 werkdagen op uw bankafschriften. Het betreft twee stortingen tussen € 0,01 en € 0,99 die u als code dient te gebruiken. Indien deze niet op uw bankafschriften verschijnen, dient u te wachten totdat u uw afschriften via de post krijgt.

We bewaren uw website tijdens deze periode. Hij wordt niet verwijderd, maar wanneer niet wordt betaald, wordt hij waarschijnlijk gedesactiveerd.

Indien u deze controle niet wilt afwachten om uw website te activeren, kunt u een andere betalingsmanier kiezen of met ons contact opnemen via een ticket.
 

Hoe kan ik de PayPal-account gekoppeld aan mijn abonnement veranderen?

U dient uw PayPal-abonnement te annuleren via uw huidige PayPal-account en dan uzelf opnieuw in te schrijven met een nieuw PayPal-account of elke andere betalingsmethode.

Na het annuleren ontvangt u een e-mail van WebSelf. Het volstaat om te klikken op de link "Mezelf opnieuw inschrijven" om te betalen met uw nieuwe PayPal-account of om naar uw Extranet te gaan, via het icoontje Uw WebSelf-abonnement.

Het annuleren leidt niet tot het verwijderen van uw website noch tot het wijzigen van uw huidige website. Het betreft enkel een aanpassing van de betalingsmethode.

De betaling van mijn abonnement verschijnt niet in mijn PayPal-account?
Indien geen informatie in uw account verschijnt ondanks uw zoekopdracht, heeft u zichzelf waarschijnlijk niet ingelogd via de PayPal-account dat u voor uw eerste inschrijving heeft gebruikt. Uw betaling werd waarschijnlijk met een andere PayPal-account uitgevoerd. Neem contact op met PayPal voor meer informatie .
Hoe kan ik mijn WebSelf-abonnement verlengen?
Uw WebSelf-abonnement wordt automatisch verlengd. U hoeft dus niets te doen! Indien uw credit card daarentegen is veranderd of vervallen, dient u uw bankinformatie bij uw PayPal-account up te daten zodat de betaling kan worden uitgevoerd.
© Novaxis Solutions Inc. 2007-2014
Een website maken met WebSelf