Inschrijving

Indien u vragen heeft over de inschrijving, de diensten van WebSelf of de WebSelf-editor, kunt u ons Vragenforum raadplegen of ons bereiken via een ticket.

Tips voor het kiezen van een domeinnaam
Idealiter bevat een domeinnaam niet meer dan 4 woorden en 20 karakters.

U kunt de woorden in uw domeinnaam scheiden met streepjes. Er mogen echter niet meer dan twee streepjes in een domeinnaam staan. Bovendien worden enkel de letters (a-z), de cijfers (1-0) en het streepje (-) aanvaard, dus geen letters met accenten of spaties.

Gebruik sleutelwoorden in uw domeinnaam (bijv: www.AutosVisserEnZoon.com). Een goede naam helpt om uw onderwerp af te bakenen en de termen van deze naam zijn sleutelwoorden voor Google en andere zoekmachines. De woorden van uw domeinnaam worden immers duidelijk van elkaar onderscheiden door Google, ook al staan er geen spaties tussen. De indexeringsmachines van Google gebruiken deze woorden dan om uw zichtbaarheid in de zoekmachines te verbeteren.
Het inschrijvingsproces
Wanneer u een proefwebsite heeft en uzelf wenst in te schrijven, dient u zichzelf eerst verbinden met uw WebSelf-website.
Surf naar uw website (bijv. : http://MijnWebsite.webself.net).
Klik dan op de Extranet-link in het menu onderaan uw website.
Vul vervolgens uw inloggegevens in in het venster dat verschijnt.
U vindt deze gegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) in de abonnementsmail die WebSelf u heeft gestuurd.

Klik op Verbinding maken en dan op Mijn website wijzigen.
Als de pagina volledig geladen is krijgt uw toegang tot uw website.
Bovenaan het scherm staat de werkbalk van WebSelf.
U ziet rechts de melding Demo in het rood en de link Hier klikken om uzelf in te schrijven. Klik op deze link.
U wordt dan doorgestuurd naar de inschrijvingspagina op de website van WebSelf.

Hier begint uw inschrijvingsproces:
  1. Kies één van de plannen uit de drie aanbiedingen.
    Klik op Bestellen zodra u uw keuze heeft gemaakt.
  2. U dient nu uw domeinnaam te kiezen.
    Kies de optie Ik heb al een domeinnaam alleen wanneer u al een domeinnaam bij een provider heeft gekocht.
    Dat wilt zeggen dat u al een bedrag heeft betaald voor een domeinnaam bij een andere provider dan WebSelf.net.
    Indien dat niet het geval is, kiest u de optie Ik wil een nieuwe domeinnaam.
    Vul de naam van het gewenste domein in bij het betreffende veld en controleer of het beschikbaar is.
    Indien het niet beschikbaar is, komt dat omdat een ander bedrijf deze naam al heeft gekocht.
    Vul een andere domeinnaam in.
    Klik op Volgende wanneer u tevreden bent.
    Vul dan uw persoonlijke gegevens in.
    Nadat u deze stap heeft uitgevoerd, klikt u op Volgende.
  3. Kies nu de gewenste betalingsmethode en de munteenheid van de betaling.
    Indien u geen promotiecode heeft, laat u dit veld leeg.
    Vink het vakje aan om de voorwaarden te aanvaarden en druk op Betalen.
  4. U wordt dan doorgestuurd naar de website van PayPal of naar een bevestigingspagina met de nodige gegevens om over te gaan tot de betaling via cheque of internationale overschrijving.

Een domeinnaam overdragen

Tijdens het inschrijven dient u een domeinnaam te kiezen. Indien u al een domeinnaam heeft, dient u deze aan WebSelf door te geven om gebruik te kunnen maken van onze diensten. Wilt u er rekening mee houden dat u geen domeinnamen met landextensies (bijv.: .fr, .be, .de, .ru, .ca, enz.) kunt overdragen.

Voordat u uzelf inschrijft voor WebSelf :

1. Controleer of u de optie Ik heb al een domeinnaam heeft gekozen als u al eigenaar van een domeinnaam bent. Dat wilt zeggen dat u reservatiekosten aan een leverancier betaalt voor de rechten op een adres van het type www.MijnWebsite.com.
  2. Maak verbinding met uw account op de website van de leverancier van uw domeinnaam om deze te deblokkeren en de autorisatiecode voor de overdracht te krijgen.
  3. Uw domein dient aan de volgende voorwaarden te beantwoorden.
    • Het werd langer dan 60 dagen geleden gekocht.
    • Het werd langer dan 45 dagen geleden verlengd.
    • Het heeft het formaat .com, .net of .org.
    Indien niet aan de vermelde termijnen is voldaan, dient u het einde van de 60 of 45 dagen af te wachten om uw domein te kunnen overdragen.

De inschrijving en overdracht:

1. Zodra u uw autorisatiecode voor de overdracht heeft ontvangen, kunt u uzelf inschrijven bij WebSelf volgens de bovenstaande inschrijvingsprocedure. Na het ontvangen van uw inschrijvingsformulier zet ons team de overdrachtprocedure van uw domeinnaam in gang.
  2. Na enkele dagen ontvangt u een bevestigingsmail van de overdracht. U dient de overdracht te bevestigen om de verwerking te verspoedigen! Indien u geen bevestigingsmail ontvangt, dient u contact op te nemen met de leverancier van uw domeinnaam.
  3. Zodra uw overdrachtaanvraag is bevestigd, wordt het proces binnen 3 tot 4 dagen afgerond. Het WebSelf-team zorgt dan voor de koppeling tussen uw website en uw domeinnaam en u kunt uw adres van het type www.MijnWebsite.com gebruiken!

Vign_pt_transferten
Domein omleiden door een DNS-omleiding

Als u al een domeinnaam heeft en deze wilt gebruiken voor uw WebSelf-website, kunt u de DNS (Domain Name Servers) veranderen. Dit is de makkelijkste manier. Om dit te doen verandert u het DNS-adres bij uw huidige domeinprovider in die van WebSelf. U moet hiervoor inloggen via de account van de webhost.

Het is mogelijk dat u niet toegang heeft tot de DNS-opties. In dit geval kunt u het beste contact opnemen met uw webhost voor de wijziging.

N.B.: Voordat u uw website naar WebSelf omleidt, neem a.u.b. contact met onze klantendienst met vermelding van de domeinnaam die u wilt omleiden. Zodra u ons heeft geschreven en we uw verzoek hebben afgehandeld, kunt u de omleiding doorvoeren.

Hoe moet u de DNS-server veranderen?

Log in op de account van uw webhost. In twee DNS-velden staan de gegevens van uw webhost. Deze informatie moet u vervangen door die van WebSelf:
  • DNS1.webself.net
  • DNS2.webself.net
Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan!

Let op: Omdat uw DNS verandert zullen de diensten (e-mail en dergelijke) van uw vorige webhost niet meer toegankelijk zijn. Voordat de wijziging ingaat kan het 24 uur duren.