E-mailsoftware gebruiken

U kunt uw WebSelf-mailaccounts aan uw e-maillprogramma op uw computer koppelen (bijv. Outlook, Windows Mail, IncrediMail...). Hierdoor krijgt u uw WebSelf-mail binnen zonder uw Extranet te hoeven raadplegen.

Momenteel zijn wij bezig de e-mails van platform te veranderen. Uw e-mailadressen kunnen zich dus bevinden op het platform MailEnable of OpenSRS. Afhankelijk van het platform zullen uw account instellingen verschillen.

Om te weten op welk platform uw e-mails staan gaat u naar uw extranet en klikt u op e-mail. U zul een vermelding vinden die u aangeeft welke instellingen u behoort te  gebruiken.

Als uw e-mail op WebEnable staat:

Outlook Express configureren
Outlook 2002 - 2003 configureren
Windows Mail configureren
Thunderbird configureren
IncrediMail configureren

Als uw e-mail op OpenSRS staat

Account configureren

E-mail         Alleen abonnees

Klik op het icoontje E-mail om toegang te krijgen tot uw e-mailbox die is gekoppeld aan uw WebSelf-account
(jvisser@MijnWebsite.com, m.de-jong@MijnWebsite.com, info@MijnWebsite.com, enz.).

U krijgt toegang tot uw e-mailbox en het beheer van uw e-mails. U kunt dan uw bestaande adressen wijzigen of er nieuwe aanmaken (op basis van het plan).

Vign_untitled-2
U kunt nieuwe adressen aanmaken of uw bestaande adressen beheren (wachtwoord veranderen, doorsturen naar een ander adres, enz.) door op Toegang beheren te klikken via uw Extranet.

Mm toegang te krijgen tot de e-mailbox van een adres dat u heeft aangemaakt bij E-mail.

U kunt de accountinstelling van al e-mailadressen beheren, bijvoorbeeld: automatische antwoorden maken, uw contacten beheren en nog veel meer.

U kunt ook toegang krijgen tot uw WebSelf-mailboxen zonder verbinding te hoeven maken met uw Extranet. Ga hiertoe naar mail.webself.net

Vign_mail01
Een adres toevoegen
Vign_mail2
Om een nieuw adres te maken, dient u verbinding te maken met Extranet.
Klik dan op E-mail.

U vindt er de optie E-mailbeheer.
U beschikt op deze plaats over een lijst met uw bestaande e-mailadressen.
Op dit moment staat er enkel "Info".
Om een nieuw adres te maken, klikt u op Een nieuwe account toevoegen.
De opties worden geopend.

Vign_mail3
Vul bij het vakje E-mail de naam van het e-mailadres in. Voorbeeld: info, contact, ondersteuning, bestelling, mtremblay, sdurand

Vul bij het veld Wachtwoord een wachtwoord in voor dit adres.
Door het vakje Dit account omleiden aan te vinken, kunt u een omleidingsadres invullen.
Dat wilt zeggen dat alle e-mails die naar uw nieuwe adres worden gestuurd, bijvoorbeeld naar uw Yahoo- of gmail-adres kunnen worden doorgestuurd. U kunt meerdere omleidingsadressen invullen.

Om de nieuwe account op te slaan, klikt u op het groene haakje rechts.

Uw adres is nu aangemaakt. U dient naar Beheer te gaan telkens u een nieuw adres wenst aan te maken.
Hoe kan ik mijn e-mail gebruiken?
Hoe u uw e-mails gebruiken met WebSelf

Allereerst dient u uw nieuwe e-mailbox aan te maken volgens de bovenstaande procedure.

Bijvoorbeeld:

• info@MijnWebsite.com
  • contact@MijnWebsite.com
  • mvisser@MijnWebsite.com
  • m.visser@MijnWebsite.com
  • mark.visser@MijnWebsite.com

U kunt op drie verschillende manieren e-mails sturen en ontvangen met WebSelf.

Uw Extranet gebruiken

Om toegang te krijgen tot de e-mailbox van een adres dat u heeft aangemaakt bij E-mailbeheer, klikt u op Toegang tot uw e-mail. Vervolgens vult u het e-mailadres en wachtwoord in die u heeft gekozen bij het aanmaken van uw e-mailbox bij het Beheer.

Uw WebMail gebruiken

WebMail is een online toepassing waarmee u e-mails kunt ontvangen en sturen vanaf welke computer dan ook die op internet is aangesloten. WebMail is dus bijzonder handig, maar vaak beperkt op het gebied van functionaliteiten.

U kunt verbinding maken met het e-mailadres en wachtwoord die u hebt gekozen bij het aanmaken van uw e-mailbox bij Beheer.

Een programma gebruiken die op uw computer staat (bijv. :Outlook, IncrediMail...)

Dit is de meest populaire manier: uw programma controleert onze servers regelmatig om te weten of er nieuwe e-mails voor u zijn. De onderstaande links geven een korte uitleg hoe u uw e-mail aan verschillende programma's kunt koppelen

Outlook Express configureren

Outlook 2002 - 2003 configureren

Windows Mail configureren

Thunderbird configureren

IncrediMail configureren