Video

Video module

Met  deze module kunt u een videolezer aan uw website toevoegen via YouTube. U kunt deze module gebruiken om uw bezoekers de mogelijkheid te bieden om één of meerdere videobestanden te beluisteren.

Om een videomodule aan uw website toe te voegen dient u eerst terug te gaan naar het icoontje Een module toevoegen (rechts in de werkbalk bovenaan) en dan op het icoontje Video te klikken.

N.B. : telkens u naar een andere tab gaat, worden de wijzigingen die u heeft aangebracht opgeslagen.

Titel- & Ontwerp-Tab

Vign_ecran1
In de tab Titel & Ontwerp heeft u de volgende opties.
  1. Kies ervoor om wel of niet een titel te gebruiken door het vakje Ik wil een titel aan of af te vinken.
    -Indien u ervoor kiest om een titel te gebruiken vul dan de tekst ervan in het veld Titel in.
  2. Kies daarna het ontwerp van uw module uit de drie beschikbare opties. De ontwerpvoorbeelden tonen de modules met titel. Het groene haakje duidt aan welk ontwerp is geselecteerd.
  3. Klik op Volgende stap om naar de volgende tab te gaan.

Vign_ecran2
In de tab Formaat heeft u de volgende opties:
  1. Kies het weergaveformaat van de inhoud van uw module. Het geselecteerde formaat wordt met een groen haakje aangeduid.
  2. Klik op Volgende stap om naar de volgende tab te gaan.

Video-Tab

Vign_ecran3
In de tab Video heeft u de volgende opties:
  1. Vul bij het veld Zoekopdracht de sleutelwoorden in om u te helpen uw video te vinden. Indien u een video van uw eigen YouTube-account zoekt kunt u uw YouTube-gebruikersnaam als sleutelwoord gebruiken. U kunt ook in de volledige databank van YouTube-video's zoeken door algemenere termen te gebruiken.
  2. De tabel toont het resultaat van uw zoekopdracht. Klik op de video van uw keuze. De video wordt links weergegeven.
  3. Klik op Volgende stap om naar de volgende tab te gaan.

Omschrijving-Tab

Vign_ecran4
In de tab Omschrijving heeft u de volgende opties:
  1. Typ uw tekst in. Uw tekst verschijnt in uw blok op basis van de lay-out van uw keuze.

2. De werkbalk Tekst biedt u de volgende opties zoals hierboven aangegeven:
    • Knippen
    • Kopiëren
    • Plakken
    • Wijzigingen annuleren
    • Wijzigingen herstellen
    • Tekstkleur veranderen
    • Hyperlink toevoegen
    • Hyperlink verwijderen
    • Lettertype
    • Tekstformaat
    • Vet
    • Cursief
    • Onderstreept
    • Links uitlijnen
    • Rechts uitlijnen
    • Centreren
    • Opvullen
    • Uitlijning verwijderen
    • Links inspringen
    • Rechts inspringen
    • Genummerde lijst
    • Lijst met opsommingstekens
    • Kleine letters
    • Hoofdletters
  3. Klik op Volgende stap om naar de volgende tab te gaan.

Overzicht-Tab

Vign_ecran5
In de tab Overzicht kunt u uw module bekijken.

De volgde opties zijn in dit scherm beschikbaar:
  1. Om wijzigingen aan te brengen gaat u terug naar de betreffende tab om de wijzigingen uit te voeren.
  2. Om uw module toe te voegen, klikt u op Module toevoegen.