Voorbeelden nodig?
De widgetmodule is bijzonder nuttig om interactieve inhoud aan uw website toe te voegen. Lees het artikel Info over widgets voor meer informatie!

Widget

Deze module maakt het mogelijk om een widgetscript aan uw website toe te voegen. U kunt deze module gebruiken voor elke HTML- of JavaScript-code om een klok, weerlezer, dynamisch fotoalbum of een andere code naar keuze toe te voegen.

Widget is een samentrekking van de woorden "window" (venster) en "gadget", 2 termen die verbonden zijn aan grafische interfaces. Het kan een basiselement van een grafische interface of een interactieve widget zijn, dat wilt zeggen een hulpmiddel waarmee informatie kan worden verkregen (weerbericht, nieuwsbericht, enz.).
U kunt widgetscripts vinden door via een zoekmachine (Google, Bing, enz.) te zoeken.

Om een widgetmodule aan uw website toe te voegen, dient u eerst terug te gaan naar het icoontje Een module toevoegen (rechts in de werkbalk bovenaan) en dan op het icoontje Widget te klikken.

N.B: Telkens u naar een andere tab gaat, worden de wijzigingen die u heeft aangebracht opgeslagen.

Titel & Ontwerp-Tab

Vign_vign_wid1
In de Titel & Ontwerp-tab heeft u de volgende opties:
  1. Kies om al dan niet een titel te gebruiken door het vakje Ik wil een titel aan of af te vinken.
    - Indien u ervoor kiest om een titel te gebruiken, dient u de tekst van uw titel in te vullen bij het veld Titel.
  2. Kies daarna het ontwerp van uw module uit de drie beschikbare opties. De ontwerpvoorbeelden tonen de modules met titel. Het groene haakje duidt aan welk ontwerp is geselecteerd.
  3. Klik op Volgende stap om naar de volgende tab te gaan.

Script tab

Vign_vign_wid2
In de Script-tab heeft u de volgende opties:

U kunt uw HTML- of JavaScript-code opstellen in of kopiëren naar het veld Code.

Zodra u klaar bent, ziet uw venster er als volgt uit.

Vign_vign_wid3
Klik op Volgende stap om naar de volgende tab te gaan.

Overzicht tab

Vign_widget04

In de tab Overzicht-tab kunt u uw module bekijken.

1. Om wijzigingen aan te brengen, gaat u terug naar de betreffende tab om de wijzigingen uit te voeren.
  2. Om uw module toe te voegen, klikt u op De module toevoegen